Winschoten

Van rijles naar rijonderwijs
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil een doorlopende kwaliteitsverbetering in de rijschoolsector realiseren.
Dutch Lapétus is een onderwijsinstelling die rijscholen en rijbewijsleerlingen, via een onderwijsnetwerk, met elkaar verbindt.

Om uw rijschool beter van dienst te kunnen zijn en meer op de kaart te kunnen zetten hebben we onze organisatie opgedeeld in 2 afdelingen, te weten een onderwijsinstelling en een kennisinstituut;

Onderwijsinstelling
Dutch Lapétus is een onderwijsinstelling met kerntaken over verbetering van het onderwijs op de weg. Deze  leerprocessen zijn anders dan in het regulier of voortgezet onderwijs. Hoe het werkt, wordt op de website van Dutch Lapétus omschreven.
Naast dit gegeven zijn voor een onderwijsinstelling 2 andere websites nodig om de verkeersveiligheid voor iedereen begrijpbaar te maken.
Te noemen;

Rijtaak.nl
Verkeerstaak.nl

Kennisinstituut
Dutla is het kennisinstituut voor rijles onderwijs en toetsing, met als doelen de verkeersveiligheid en Vision Zero.
Voor rijscholen is het belangrijk om zich nu door te ontwikkelen.

Functie exameninstituut
We zijn allemaal bekend met het IBKI en het CBR.
Beide nemen examens af. Het IBKI voor o.a. rijinstructeurs en het CBR voor rijbewijsleerlingen.
Deze exameninstituten zijn een einddoel. Het is de afsluiting van een opleiding die eraan vooraf ging. De opleiding zelf is een leerproces van de leerling en een ontwikkelingsfase van de rijinstructeur zelf. Een exameninstituut heeft daar niets mee te maken. Een exameninstituut is ook niet verantwoordelijk voor het leerproces van de leerling. Dat is de opleider namelijk zelf. Het exameninstituut beoordeelt aan het eind van de gevolgde opleiding het resultaat en uitvoering.

Dutla
Om rijscholen en instructeurs hierin bij te staan is een kennisinstituut met tips belangrijker dan ooit geworden. Wij zijn er voor rijscholen en instructeurs die slagingspercentage verhogende leerprogramma’s zoeken en hun kansen willen verbeteren.
Het geheel is net als bij het CBR verdeeld over 54 regio’s. Concreet 54 losse websites voor het voortbewegend onderwijs op de openbare weg.
Een voorbeeld is: https://arnhem.onderwijsprogramma.nl
(vervang Arnhem voor uw eigen oproepplaats).

Wat kunnen wij voor rijbewijsleerlingen betekenen:
Op https://lespress.nl worden leerlijnen ingeschat. We gebruiken lespress als merknaam voor het ontwikkelen van leerprogramma’s en portfolio’s die gericht zijn op het blokonderwijs voor rijles en toetsing. Het geheel is net als bij het CBR verdeeld over 54 regio’s. Concreet 54 losse websites voor het rijles onderwijs.
Een voorbeeld is: https://tiel.rijlesonderwijs.nl
(vervang Tiel voor uw eigen oproepplaats).

Communicatie op;
https://rijbewijs.tips
https://rijles.tv
https://rijschool.tips
Deze websites zijn allemaal nodig om de rijschoolbranche te voorzien van een beter imago en positieve impuls.

Als laatste;
https://rijonderwijs.shop
De producten en diensten worden via deze website aangeboden.

Voor vragen mail naar onderwijsinstelling@dutchlapetus.com

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden van Dutch Lapétus. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker deze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is.